Tuesday, October 7, 2008

Org balik ke KL jem?

aku tak dpt baca paper dlm masa 2,3 hari ni, sebelum tu sibuk raya, lepas raya ada event yg menuntut koncentrasi pulak, tapi aku dengar dr cakap2 keliling, jln jem dr luar nak masuk KL, tadi terdengar boss kata "pengangkutan awam di m'sia teruk, pasai org tak dpt masuk kerja on-time, terpaksa ambil cuti lebih kerana kekesakan j/raya", dlm paper pun muka depan tunjuk jem hala ke KL.

tapi dlm tak ikut perkembangan tu, kami telah dpt menyaksikan sendiri keadaan jem tu di beberapa tempat sepanjang highway utara-kl, antara tapah dgn penang pd hari raya ke-lima, ada tempat teruk jem sampai kereta berhenti terus, tak dpt bayangkan kepanasan di tengahari, mesti rimas sgt2. masa kami hala ke sana hari raya ke-4, jln masih ok, jadi pd sapa2 nak balik kg th depan, plan betul2, ambil cuti lebih sebelum raya dan balik cepat atau stay longer at kg to avoid traffic jam hehe..




tengok 2 gambar tu, bila nak snap je tak nampak jem sgt, tapi sebenarnya jem, cuma masa pagi dan t/hari lum jadi banyak lorong lagi kot, ptg katanya dah jadi berlorong2. sian mereka yg menghala ke KL, ujian sungguh.

Alhamdulillah jln kl ke utara pulak sgtlah lancar sbb tak ada kereta sgt, cepatnya dpt sampai rmh, bertolak kul 11 sampai kul 4 lebih, berenti 2 tempat je, alhamdulillah selesai urusan menghantar anak pergi belajar.

8 comments:

lupakanje said...

heheh..nampak dah...tq atas ingatan...naper kt blog saya tk hapdet pun blog kteh nih..

dizz said...

ha'a tu lah, pas cen bagi teruih pasang kat kete.. tak update ke? tak dapek den nak nolong. isk tiba2 teringat kat ujang cen bila sobut cam tu.. tu trademark dia ke?

lupakanje said...

hahah..buah hati lama den tuh...kahkahkah..tah mano dia gaknya...tk seru pun.

sya said...

Sya masa balik Melaka ok je tak jem tapi masa nak balik sini 5 jam dr Melaka ke rumah.. rasa nak nangis pun ada

lupakanje said...

acik balik ari Khamis pun dah mula jem...esp biler ada heavy vehicle guna highway...yg kita ni tepaksa la bebaris cam jem...ruper2nya lori datuk moyang berat tuh guna jalan tehegeh2...camner la jalan tk rosak..

dizz said...

sya,

patutnya dekat je ke dr melaka ke rmh sya, sampai 5 jam... tension, gitulah nasib kita tiap hari raya, sebelum raya jln keluar kl sesak, (termasuk shopping complex dan town sesak sampai nak letak kaki pun takdak space, kalau terlupa nak beli 1 benda kecik pun jadi payah sbb parking susah, nak jln susah), selepas raya jln masuk kl pulak yg sesak.

cen,
loridatuk moyang, patut suruh lori tu pencen je menyusahkan org hehe..

Suri said...

salam kak teh,
selamat hariraya, baru dapat menembusi blog akak nih haa!

dizz said...

selamat dtg suri!!! jenguk2 lah jugak walaupun tak update sgt heheh..