Tuesday, January 20, 2009

Bungkusan

hehe aku ni excited apa tah, dok share ngan kwn sebelah.

semalam 1st time aku hantar parcel guna ABX Express, sebelum ni pun jrg hantar papa, kalau hantar pun thru pos laju (yg sgt2 lousy base on my own experince) dan nationwide (ni ok jugak).

yg jadi excited ni bukan apa, sbb boleh check pergerakan parcel tu dlm website, cepat jugak kot, ini result yg aku dpt, check kat rmh hampeh depa tak keyin lagi, katanya kul 5 ptg dah boleh semak, asyik record not found ja semalam. pagi2 ni check dah ada, mula2 1 rekod, reload page kemudian dah jadi 2 rekod, kemudian pulak jadi 3 rekod, hairan gak, roopanya yg alor setar ni hampeh sbb lambat keyin (ka depa scan barcode, lagi mudah). samada alor setaq lambat keyin (sbb brg dah di sampai kl) atau record ni lambat release/approved).



lagi 1 yg aku suka benda ni pasal dok bayangkan how the system work, dr sudut my nature of work, kapla aku dok grek grek - how to develope the system and how the system run, a very simple one but really please users. I'm now one of the end-users of the system and it really satisfying.

3 comments:

lupekanje said...

baguih no buat lagu tuh..acik lagi la tk reti mender2 camni...tk penah nk anto parcel kat sesaper lagi.

dizz said...

pun bukan reti sgt parcel2 ni, tapi ni dah terpaksa nak hantar ke org yg nak tlg bawa ke anak nuuu, tapi best kan depa ada kemudahan check nak check pergerakan parcel kita, tapi utk local je lah.

jacker said...

It seems my language skills need to be strengthened, because I totally can not read your information, but I think this is a good BLOG
jordan shoes