Monday, March 16, 2009

apa org kata tu... wa hasil balik asal

dulu elok2 dah nama alor setar, tah cammana ada org teringin ke matsalehan atau ke orngputihan kot, depa tukar 'alor setar' ke 'alor star', sekarang alhamdulillah balik asal sbb taklah nampak cam bintang ja, cam bintang filem... sbb kalau tak silap dlm masa tu jugak depa buat star walk kat bandar tu, maka kepala aku pun terbayanglah bintang filem, sebut bintang filem teringat yg pakaian mereka yg canggih manggih versi zaman jakun.

hehe teringat dulu kedah nak tukar cuti umum dr jumaat ke ahad tak berjaya, alhamdulillah, jumaat kan penghulu segala hari, jadi kita ada banyak masa nak potong kuku ke, nak qiyamullail ke, lebih sesuai kata ustaz.

hal tukar nama jln dulu ada member cakap itu business letter head, sign bord punya pasal hehe... acah je, tah betul ke tidak tak tahu ler...

2 comments:

lupekanje said...

itu la..saya pun kompius, alor star ke alor setar...heheh

dizz said...

baru baca circular kemarin yg kata kena pakai ejaan lama balik kuatkuasa serta merta.

Cen, camno Zirah, apply mana, I've yet to know know Zirahnya detail, tengok cen tak online ja.. bz ka? kteh ponin lah, syazwan tu BI BM dua2 B3, biasiswa jpa nak minimum BM A2, dgn bahasa dia yg kureng tu menambah aggregate dia jugak sbb ada tempat still pakai cam sistem kita dulu, pakai aggregate.

Off topic sikit, just for our info, kajian UITM kata 50% pelajar bumiputra yg salah pilih kursus menggagalkan mendpt tempat di IPTA, risau.