Wednesday, March 25, 2009

gambar kenduri

3 gambar ni kisah kenduri hari tu...
1) pengantin di rmh sebelah perempuan (dlm rmh ja ni.. di keliling ahli keluarga)
2) dekat kelley's custle ke apabendanya tah, dlm perjlanan balik sebelum singgah solat jamak qasar dekat 1 masjid kami singgah sekejap sini. anak aku belajar sejarah sek rendah asyik nak singgah je, singgah kat luar je, musim cuti sek nampak banyak tourist (chineese je nampak, ramai)
3) pengantin di kenduri sebelah lelaki







(bersanding dikatakan haram kerana ikut adat hindu, tapi... mungkin org yg arif lebih tau dlm keadaan macamana boleh atau tak boleh... masa aku kawin dulu tak ada pelamin langsung, tapi apa2 pun pilihan di tgn masing2)

hal gambar ni, banyaknya dlm pc bukan hard copy, sedar2 dah 10 subfolder, dr tahun berapa tah aku simpan gambar, dr muka muda belia sampai muka tua kerepot hehe... ok jugaklah walaupun pc dah berapa generasi bertukar, tapi gambar masih dpt preserved, tapi ada jugak gambar yg hilang semuanya hanya tergambar dlm kepala.

2 comments:

izawani/JEEN said...

Kak Teh... gambar yang banyak tu bley la cuba cuba pegi print. Kalau maleh nak pi kedai, print jer online... mudah dan cepat... murah jer.. tige posen sekeping 4r...

http://www.eoe.com.my/

dizz said...

ooo ye ker, makasih banyak2 bgtau, tak tau leh print online. murah sgt tu, camno nak collect hardcopy, nnti kteh call jeen yer, tak gi pesta? baju2 best gak.. tapi jeen tokey kedai kain tak payah gi sana. :))