Monday, June 1, 2009

anak2

lama sungguh tak mengepost, banyak benda terjadi, rasa macam nak mencatat buat kenangan tapi apakan daya... kudrat aku terhad (letih + tak rajin), kepala tak relax, ada jarang2 aku stay back nak habiskan keje, bukan aku jenis rajin tapi ada masa waktu pej aku tak dpt buat keje sgt kerana kursus atau ceramah + aku pun ambek cuti jugak. musim cuti sek pun banyak kenduri kawin + kenduri lain pun ada. di pej ni ada 5 staf kawin dlm tempoh ni, jemputan utk mlm pun ada.

tapi bagi sorang makcik cam aku ni, kehidupan aku pun sentiasa berlegar sekitar anak2nya yg utama.



anak no 2:
last week cuti 2 hari pergi menghantar anak kedua aku mendaftar di uitm shah alam, adoiiiiiii betapa aku mennti saat jejak kaki ke kampus itu, aku lebih excited drp segalanya, lebih seronok drp nak raya, sbbnya sejak aku kuar itm zaman dulu, baru sekali ja aku pergi balik ke situ, tu pun aku tak ingat pergi bila dan pasal apa.

kali ni aku bertekad nak pergi tengok asrama cempaka yg aku duduk dulu, haaa dpt, memang segalanya dah lain sgt, dulu antara cempaka dan kenanga tu rasa agak jauh dan redup, sekarang nampak dekat sgt, malah perindu the boys' hostel pun rasa dekat kenanga. bila balik sini sembang ngan kwn2, depa kata dulu kita rasa jauh sbb kita jln kaki, la ni naik kete, tapi apa2 pun memang dah lain sgt, ada bangunan2 baru yg dulunya mungkin kawasan kosong dgn pokok2 besar, sekarang ada bangunan dan tiada teduhan pokok rimbun sgt.

apa pun perubahan, aku masih cam tempat2 dulu, bekas tapak kaki aku ke multi-storey building (dah tukar nama jadi menara SAAS), ke library dan ke student center, ke mamak teria aku dah tau jlnnya sbb ianya dah tak wujud. ralat sikit sbb tak dpt ambil gambar masa siang, gambar mlm ada lah tapi hp camera ni kan elok sgt. berkali2 jugak keluar masuk kampus, silap aku tak drive sendiri, kalau tidak akan lebih rasa kepulangan ke tempat yg telah lebih 20 tahun aku tinggalkan. bak cam kata kwn aku kat sini 'itm tetap di hati'.

hostel perindu, anak aku dok sini:


aku ambek gambar tu dr sini, sori ye tn punya blog, tumpang gambar sekejap:
http://budaksenaling.blogspot.com/2008/05/gambar-uitm-sekarang.html

anak sulong:
hari ni pulak 2nd day anak sulung aku exam, aku risau dan mengharap, mudah2an Allah permudahkan utknya. i know it's tough, sentiasalah berdoa pd Allah. we'll always pray for you. Luahan hati ni cedok dr blog dia.

============
02/06/09
CAUSE YOU KNOW I'LL MAKE IT THROUGH

i'm expecting the real worse.i'd never felt so tense like this before; even spm.i realized that if i don't do well this time,i'll be taxing my parents with lots of thoughts.money.of course.they didn't send you for free.they're expecting you to pass the exam with flying colours.

mama abah,

i did think about you both while i'm ticking on the answer sheet.i knew it would help,a bit.though i had go crazy back then forcing myself to reload all of my 4-weeks-not-much-progress.it's damn torturing.ah,let's just hope for something good.i know you would too; i love you guys so much.

and to MCQ's,you can shut to hell now.bring me the essays.think it would be rather 'fun'.hahahahahahahaha dfbsdhgrojkfoigujhgfhgrjeshnfdg.

mode : sungguh bengong.

bye bye.

==========

anak-anak lain:
my 6th baby, demam dah 2,3 hari, hari ni first day hantar/tumpang rmh pengasuh baru, sian, selum ni pegi tadika, dah cuti sek tadika pun tutup, sib baik one of the cikgu offer nak jaga kat rmh dia, alhamdulillah, ada jugak tgn yg sudi membantu.

anak no 5 baru je lega dr demam, hari ni hari kedua pegi kem solat anjuran pusat islam tempat keje aku ni, alhamdulillah dia suka kelas tu, mudah2an dpt ilmu jadi amalan harian.

anak no4 ada kelas tambahan sepanjang minggu ni, UPSR is around the corner, itu ayat yg selalu dok replay dekat telinga dia. tapi dia buat dek ja, yg dia pentingkan kawat kawat, sib baik dah over, last week pertandingan peringkat neg kat stadium, team sek dia terpilih wakil daerah, dah berbulan berlatih, tiba2 on the day pertandingan tu dia demam teruk, tido atas riba cikgu je, t/hari dia terpaksa balik sbb memang tak boleh perform. sib baik ada reserve, sek dia pun tak menang.

anak no 3, jaga rmh, baru je ahad lepas abah gi ambek dr mrsm, cuti lewat sikit pasai ada bengkel utk PMR. cita2 dia nak naikkan cgpa sampai 3.5 mungkin tercapai katanya, mudah2an. sekarang jaga rmh, mesti dia main PS sampai tak ingat peksa, jgn lupa PMR juga is on the way.

itu je lah kot... lama jugak aku ambek masa menaip, hah kena cepat2 resume koje.

3 comments:

lupekanje said...

sonoknya.....ehh..aper yg sonok...?
citer pasai anak2 la..
wahh...dila ada blog gak ke....amvoii..mama tk nk promot ke....hehe..
tahniah buat anak2 yg dah berjaya untuk terus berjaya...
bz bangat ke akak den sorang nih..

dizz said...

salam sayang cen,

ha'a lah kita ni dlm pala kita ada anak2 ja yg utama buat masa ni, tapi anak2 tah ingat ke tak kat kita tak tahu lerrr... masih bz giler tapi kena gak gak ambek hiburan sikit (hiburan pun cara tulis/baca blog). dila tu dah lama menulis.. baik tak yah promot kadang bahasa dia punyalah kasar, malu nak ngaku anak ahaks... 'cam bukan anak den jaaa', cuma tadi kteh tersentuh sbb dia dok minta doa utk exam dia, dia takut. pass exam meaning that dpt loan/biasiswa jpa, cen tlg lah doa sama, cam kausar dah baru2 ni (bila pass 1st year), tengok tu anak org kayo pun mintak apatah lagi anak org biasa2.

tadi kak J ada hantar hal stadium ganu runtuh tu, dah baca? apa halnya yer.. baru jadi semalam kan, takut tengok, apa pertunjuk tu? nak tunggu berita.

lupekanje said...

ye kak..saya doakan Dila berjaya dengan cemerlangnya...
Kejayaan dia, kejayaan kita di sini juakan...yang mendoakan dia.
Usaha perlu berterusan jangan ada halangan.....
ala..bagi ler url blog dia..nk kaco.

ader dpt email dari dedua husband n wife tu...
saya tanya, pakcik kite tu tk jawab pung...