Saturday, June 13, 2009

macam2 kisah... tak menarik pun

di pagi ahad yg hening ini.. hening ka, apa2lah... terasa nak menulis sesuatu sbb lam kepala aku ada cerita sikit.

anak tak sihat
cuti sek aku tak ke mana2 tapi cukup jugak lah hecticnya. hal anak2 lah my main agenda, bukan ada apa yg happening pun... ahaks.

aku rasa, my baby yg last lebih tahan badan dia, kalau kakak ngan abg2 dia selsema ka demam ka, dia tetap sihat, tapi baru2 ni dia demam teruk, seminggu, 2 kali pergi klinik biasa, siang sihat cergas, mlm demam, ada hari panas sgt, maka aku terpaksalah tido2 ayam nak menjelum itu dan ini. demam tak susah2 kami buat keputusan pergi check pakar di KMC.

xray dada semua dr razif cakap dia ada bronchitis, dah diberi segala ubat after 1 week follow-up balik dah ok, but kata dr, to strengten dia punya lung (biasanya once infected lung jadi lemah sikit gitu2 lah), kena ambek ubat for another 3 weeks. anak aku yg ni G6PD deficient, abg dia sorang lagi, terlupa mention kat dr sib baik ada rekod bersalin, kata dr kalau silap bagi ubat (kids with g6pd deficiency), boleh pengsan. sekarang ni alhamdulillah.. dah mula ke tadika balik walaupun kena paksa sket2.


ceramah motivasi

semalam aku+husband+anakform3 pergi ceramah motivasi anjuran sek dia, husband aku ni cam kureng excited sikitlah program2 jenis cam ni, attitute cam tu.. dia kata dah banyak dia pergi itu ini, serupe ja... tapi aku lain sikit, walaupun aku dah tua, aku minat jugak, tengok jugaklah, jenis motivasi ni memang lah kurang minat tapi lum cuba lum tau, kurang minat sbb kita dah tua bangka, majikan dah antar sana sini macam2 org dan jenis penceramah kita pernah hadiri, tapi setiap kali ada program terutama melibatkan anak aku jadi lebih semangat, maybe sbb utk anak2 aku suka, aku nak get involved.

kehadiran ke ceramah motivasi kali ni memang terbukti tidak sia2, enjoyable and beneficial, not like ordinary ceramah motivasi, it's sure something! my family like the presentor, truly like the session, I guess the other families also feel the same judging from the way they respond to the speech, ada at one time people clap clap. cayalah raja samri! oh ya lupa nak cakap, dia lah yg membikin iklan petronas yg kisah hal budak kaki palsu yg ada hafsham naik merc tu... mungkin itu kisah peribadi dan perjalanan hidupnya sendiri sbb dia memang berkaki palsu, kecik aje orgnya but... he's truely someone with outstanding character.
Raja Samri dari Golden Minds Colsultation


gambar stadium ganu gong badak yg runtuh
pagi2 tengok gambar kat sini. Have a look.
here.


now back to alam realiti, alam keje, bak kata raja samri dlm webnya, bangun pagi2 kena semangat nak buat keje, tapi kalau ada faktor yg membuat semangat keje lari camno tu??? apa2 pun kita kena positif, husno_dhon!!!!!!

2 comments:

lupekanje said...

ikut kelas ilmu tu bagus..ibarat duk dlm taman sorga...dipayungi dan didoakan oleh para malaikat...
dapat ilmu ...dapat doa...sebab tu kener berebut2 ke majlis ilmu...
duk kat depan..jgn duk kat tiang..sbb senang sandar...huhu..
sorry kteh...kat opis tersangatla sibuknya lately...

dizz said...

takpe cen, paham, kita ni dah sbg pekerja, keroje je lar kerejanya... ada lapang baru dpt bermesra-mesra, tapi kalau diam tak bermakna kita tak ingat kan... kteh ada demo rabu ni, ni tengah kampoi la jugak, tau ka kampoi tu apa? heheh.. tak dapek den nolong....